Συνταγές
Υπέροχο ζυμάρι ατσμά για γλυκές αλλά και αλμυρές παραλλαγές
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ζύμη Ατσμα
Υλικά:
600 γρ. γάλα χλιαρό
300 γρ. ηλιέλαιο
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακ. ξερή
2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη)
1 κιλό + 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
Γεμίζουμε ότι θέλουμε γλυκό ή αλμυρό σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Μπουρεκάκια ατσμά με τυρί – πολύ αφράτα και νόστιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Martha– “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά
600 ml Χλιαρό γάλα,
300 ml ηλιέλαιο,
3 κουταλιες της σούπας ζάχαρη,
1 1/2κουταλια της σούπας αλάτι,
δυο φακελλακια μαγιά ξηρή
2 αυγα τα ασπράδια μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ),
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε 25 “ψωμάκια” και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε
Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μισή ώρα τουλάχιστον
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε περίπου στους 180-190 μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Martha– “Χρυσές Συνταγές”.