Συνταγές
Μ’ ένα ζυμάρι τόσες λαχταριστές παραλλαγές! Τυροπιτάκια.. λουκανικοπιτάκια.. σοκολατοπιτάκια
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ζύμη είναι φανταστική κ λαστιχένια και ανοίγει πάρα πολύ εύκολα με τα δάχτυλα.
Σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα!
2 κούπες γάλα χλιαρό
1κουπα λάδι ελαφρύ
1,5 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ.γλ ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
1 αυγό ( χρησιμοποιούμε το ασπράδι στη ζύμη και τον κρόκο για το αλειμμα αραιωμένο με λίγο γάλα)
Αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακό εύπλαστο ζυμαράκι. Λαδώνουμε ελαφρά το μπολ και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Άνοιγουμε το ζυμάρι με πλάστη κ το χώριζουμε σε 8 τριγωνακια (φωτογραφία). Στα σοκολατενια βαζουμε ένα κομμάτι κουβερτουρα κ το τύλιγουμε Φτιάχνετε τις επιλογές που θέλετε με ό,τι θέλετε.
Αλείφουμε με αυγό (σουσάμι). Στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα
Υ.γ με το ζυμάρι αυτό κάνουμε κ πεινιρλι καί
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια, καλοφτιαγμένα με ωραίο ζυμάρι και γέμιση
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα
Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βιταμ
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι, 3,1/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500gr τυρι φετα!!
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα ,χλιαρό το βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι
Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις είναι πεντανόστιμα
Για να πετύχετε το σχήμα αφού τα αλείψετε πρώτα με κρόκο αυγού μετά περάστε ελαφρά με ένα πιρούνι από πάνω και κάνετε γραμμές
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.