Πιτες
Η απίθανη λουκανικόπιτα της Γκόλφω που πιο εύκολη ΔΕΝ υπάρχει!
Εύκολη λουκανικόπιτα ,νόστιμη και φτιάχνεται στο λεπτό…ωραίο συνοδευτικό με μπύρα για το βράδυ στο μπαλκόνι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-2 φύλλα σφολιάτα φρέσκα
-120 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
-300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
-100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα ή άλλο τυρί
-1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
-1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
-1 ντομάτα σε κύβους
-5 κουταλιές σάλτσα με (ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.)
-1 ασπράδι αυγού
για την επικάλυψη
-1 κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα ή νερό
-λίγο τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, απλώνοντας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε το φύλλο με πινέλο και το ασπράδι του αυγού.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, λίγο λάδι, την γλυκιά πάπρικα, ρίγανη, πιπέρι και με αυτή την σάλτσα αλείφουμε τη σφολιάτα.
Απλώνουμε την μισή μοτσαρέλα και από πάνω την μισή παρμεζάνα.
Στη συνέχεια, βάζουμε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, κατόπιν τις πιπεριές και την ντομάτα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τα άκρα των δύο φύλλων να κλείσουν.
Ανακατεύουμε τον κρόκο από το αυγό με λίγο νερό ή γάλα και με το πινέλο αλείφουμε το φύλλο.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων.
Με το μαχαίρι χαράσουμε ελαφρώς την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα στις αντιστάσεις πάνω κάτω και στην κάτω σχάρα της κουζίνας.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “λουκανικόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού