Συνταγές
Υπέροχες και σίγουρα νοστιμότατες! Τυρένιες μπουκίτσες με λουκάνικα Φρανκφούρτης και πιπεριά Φλωρίνης
Ότι πρέπει για να συνοδέψουμε το τσιπουράκι μας ή την ρακή μας.
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1αβγό, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ, 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι γοχ, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι, 2 χούφτες τυρί τριμμένο, 300 γρμ φέτα τριμμένη, 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα, 1 πιπεριά Φλωρίνης κι αυτή ψιλοκομμένη, μαϊντανό…
Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνω τις μπουκίτσες μου, τις οποίες τις πασπαλίζω με φρυγανιά τριμμένη.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα….
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τυρομπουκίτσες ζεστές, λαχταριστές μπαμπάτσικες – ένα σνακ για την παραλία, το πάρτι, τις βόλτες και κάθε λιγούρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 κεσεδάκι τυρί
τριμμένο κασέρι
3 φλ αλεύρι ίσως και παραπάνω ανάλογα το αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
σουσάμι
προαιρετικά μπορείτε να βάλετε οτι μυρωδικά θέλετε, ζαμπον ψιλοκομμένο,λουκάνικο ψιλοκομμένο, ελιές ή πιπεριές κλπ
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το λάδι ανακατεύοντας
Ρίχνουμε το μπέικιν, το τυρί και το κασέρι. Προσθέτουμε και αλεύρι μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η ζύμη μας, να στέκεται στο κουτάλι.
Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί και με ένα κουτάλι βάζουμε μπαλίτσες ζύμης στη λαδόκολλα.. Αφήνουμε λίγο κενό ανάμεσα τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20- 40 λεπτά περίπου, έως ότου αρχίσουν αν ροδίζουν. Τα βγάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”