Συνταγές
Πεντανόστιμο και λαχταριστό λεμονάτο χοιρινό με ρύζι – πολύ ωραίο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fotini Bahatouri – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1.800 γρ χοιρινό μπουτι , 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 καρότα σε μικρούς κύβους, 500γρ ασπρομανιταρα κομμένα στημεση , 1 σκελιδα σκορδου χοντροκομμενο , 2 πράσα ψιλοκομμένα, 2 κσ μουστάρδα, 5 κσ ελαιόλαδο, 200ml λευκό κρασί , 1 κσ ρίγανη, 600 γρ νερό, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερωνουμε το χοιρινό και το σοταρουμε καλα μεχρι να αλλάξει χρώμα
Κατόπιν αφαιρουμε το χοιρινό και κόβουμε τα λαχανικά , όπως περιγράφουμε στα υλικά του φαγητού
Ύστερα σοταρουμε τα λαχανικά για 5-6 λεπτά ώστε να καραμελωσουν
Προσθέτουμε το κρέας , σβήνουμε με το κρασί και αφηνουμε να εξατμιστεί
Βαζουμε τον χυμό λεμονιού , το νερο, την μουστάρδα , τον ζωμό και ανακατεύουμε
Καλυπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 1/2 – 2 ώρες
Αφαιρούμε από την φωτιά και ριχνουμε την ρίγανη και ανακατεύουμε
Συνοδευουμε με ρύζι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Fotini Bahatouri- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Καιρός να φτιάξετε χοιρινό με σέλινο ψιλοκομμένο και αυγολέμονο
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικα:
800γρ.σέλινο,
1κιλο κρέας χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομματάκια,
1ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1κ.σ.πελτε,
αλάτι,
πιπέρι,
2αυγα,
2λεμόνια
1κ.γ κορν φλαουρ
Εκτέλεση :
βράζουμε το σελινο για 10 λεπτάκια το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη, περνούμε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, μόλις πάρει λίγο χρώμα βάζουμε και το κρέας το γυρνάμε δυο τρεις φορές
Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας Ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι και Την σάλτσα.
Μολις δούμε ότι το κρέας τρυπιεται, ρίχνουμε και το σελινο και το αφήνουμε κανένα 20λεπτο
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο
Ρίχνουμε τα αυγά τα λεμόνια και το κορν φλαουερ τα χτυπάμε καλα
Παίρνουμε δυο κουταλιές από το ζουμί από το φαγητό και το Ρίχνουμε στο αυγολέμονο
Το ανακατεύουμε πάλι και το Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.