Connect with us

Συνταγές

Λατρεμένα σουδάκια με τραγανή καραμέλα

Published

on

72679173 10218135298832107 4437985149996498944 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Οικονομικό και φοβερά γευστικό γλυκάκι..

Υλικά για τα σουδάκια
αυτή η δόση βγάζει 45-50 σουδάκια

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ νερό
200 γρ γάλα
140 γρ βούτυρο όχι μαργαρίνη η φυτίνη..
5-6 αυγά μεγάλα
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
νερό ,
βούτυρο ,
γάλα ,
αλάτι ,
ζάχαρη σε κατσαρόλα .

Στην φωτιά να λιώσει το βούτυρο .

Ρίχνουμε μετά το αλεύρι και ψήνουμε το μείγμα για 3-5 λεπτά να δέση το ζυμάρι να ξεκολλήσει καλά από το σκεύος μας ανακατεύοντας συνεχώς να στεγνώσει όσο περισσότερο γίνετε ..

Το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό για μερικά λεπτά να κρυώσει σε μέτρια ταχύτητα …

Στην συνεχεία προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά με διάφορα περίπου μισό λεπτό το ένα από το άλλο μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει μαλακό άλλα να μην τρέχει από την μαρίζ μας …ίσως το τελευταίο αυγό να μην χρειαστεί…

Με σακούλα κόβουμε τα σου η με δυο κουταλάκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σαν καρυδιά μικρά…ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 35 έως 40 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο πριν τα 35 λεπτά …

Αφήνουμε να κρυώσουν . Ψήνουμε 1 ταψί κάθε φορά

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥ

κρέμα με γάλα και κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνιου γάλα
3/4 φλιτζάνιου κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι
1 βανίλια
αλεύρι 2 1/2 κουταλιές της σούπας
κορν φλάουρ 1 κουτ γλυκού

Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτια το γάλα και την κρέμα γάλακτος, να μην βράσει.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, χτυπήστε ελαφρά μαζί μέχρι να ενωθούν, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι το κορν φλάουρ και τη βανίλια, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς

Το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από την φωτιά ..

Για την μαρέγκα
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών χωρίς ίχνος κρόκου ..
αλάτι μία πρέζα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγαλούτσικο μπρίκι βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μια φορά να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ενα απαλό κίτρινο χρώμα .

Στο μεταξύ, στον πολύ καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι μέχρι να αφρατέψει να γινει λευκός αφρός το μείγμα.

Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.

Όταν το σιρόπι αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο και κιτρινίζει ελαφρά , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή (υπάρχει βιντεάκι ) , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την κρέμα πατισερί και χτυπάμε για 30-40 δευτερόλεπτα και είναι έτοιμη να γεμίσουμε τα σουδάκια μας …

Μια τρύπα με το δάχτυλο μας στον πάτο κάθε σου και γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα κορνέ με στρογγυλή τρύπα ..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥ
170 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μια φορά να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ενα ελαφρύ χρώμα καραμέλας ..

ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ .. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ..

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΛΑΤΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΜΕ ΑΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΨΗΜΕΝΟ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ .

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ .. ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ .

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 λεπτά ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές14 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές16 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές18 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές20 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές22 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Exit mobile version