Συνταγές
Κυπριακό πιλάφι με πλιγούρι – πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσεις
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κούπα πλιγούρι χοντρό
1 κρεμμύδια μεγάλο ξερό χονδροκομμένο
1/2 κούπα φιδέ η κριθαράκι ψηλό
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη χοντρά
1 κούπα χυμό ντόνατας
5 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ φρέσκο ανάλατο βούτυρο
πιπέρι
αλάτι
2 πιπεριές πράσινες καυτερες (προαιρετικά)
Χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο βουτύρο να λιώσει και κατόπιν το φιδέ με το πλιγούρι.
Αφού σωταριστουν προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμο ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε 3 κούπες ζεστό νερό και τις πιπεριές.
Το αφήνουμε να βράσει για 10′-15′ λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτας κουζίνας και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το ζουμί.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο με χωριάτικο γιαούρτι.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ψητά καρότα με μπαλσάμικο.
Υλικά:
700γρ. καρότα baby, πλυμένα και στεγνά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1-2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
χοντρό αλάτι
ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα ή ένα αλουμινόχαρτο με λίγο λαδί.
Τοποθετούμε τα καρότα σε ένα μεσαίο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το μπαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο και 1-2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκά τα θέλετε).
Ρίχνουμε το μείγμα με το μπαλσάμικο πάνω τα καρότα και ανακατεύουμε για να καλυφθούν από αυτό. Τακτοποιούμε τα καρότα σε ένα ομοιόμορφο στρώμα μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε για 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν όσο θέλουμε.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή: letsdishrecipes.com