Συνταγές
Δοκιμάστε να φτιάξετε το κέικ πορτοκαλιού πιο νόστιμο από ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.
Υλικά
1 βούτυρο ανάλατο ή 1 ποτ.ηλιέλαιο καλά γεμάτο ή 250γρ φυτικό βούτυρο (Spry ή Βιτάμ)
1.1/2-2 ποτ.ζάχαρη (όσο γλυκό το θέλουμε)
5 αυγά
1/2ποτ. γάλα
3/4ποτ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2κγ. σόδα
1/4 κγ.γαρύφαλο
1 βανίλια
2-3 κγ.μπεικιν πάουντερ
1/3 ποτ.κονιάκ (70γρ.)
4 ποτ.αλεύρι (500γρ.)
1 ποτ.αμύγδαλα σπασμένα
αμύγδαλα φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ενα-ένα χτυπάμε ακόμη λίγο να ενωθούν.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την βάζουμε. Μετά τα υπόλοιπα υλικά εκτός το μπεικιν πάουντερ και αλεύρι,τα κοσκινίζουμε και τα βάζουμε στο τέλος. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε στον πάτο του ταψιού λαδόχαρτο,το λαδώνουμε για να βγαίνει εύκολα από το ταψί.
Τέλος τα αμύγδαλα φιλέ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους αντιστάσεις για μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Πορτοκαλόπιτα με λιγότερα υλικά απ΄όσα φαντάζεσαι
Υλικά:
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι λεπτό
- Μια κούπα ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε και υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε καλά το γλυκό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Στρώνουμε το μείγμα σ΄ένα ταψί και βάζουμε την πορτοκαλόπιτα για μόνο δέκα λεπτά στον φούρνο.