Συνταγές
Υπέροχο κέικ ελαφρύ και νόστιμο,ότι πρέπει για τέτοιο καιρό… Κέικ πορτοκάλι χωρίς αυγά και βούτηρο
Η Συνταγή είναι από Anastasia Papan – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 μικρά ποτήρια χυμό πορτοκάλι
200 γρ Αλεύρι(Δηλαδή περίπου 1,5 κούπα)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια ζάχαρη κρυσταλλική
1½ κγ baking power
1 βανιλινι
⅓ κγ μαγειρική σόδα
Topping:
*Εγώ έβαλα μέλι με κακάο. Η αναλογία είναι 2 προς 1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή εάν ο φούρνος σας έχει το σήμα του κέικ
Προσθετετε τα υλικά σε ένα μπολ με την σειρά που τα αναγράφω και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα
Τοποθετειτε το μείγμα σε σκεύος σιλικόνης ή σε φόρμες για μαφινς
Ψηνετε για 25-45 λεπτά και βάζετε το μαχαίρι μέσα για να δείτε αν είναι ψημένο
Αν θέλετε προσθέτετε κάποιο topping της επιλογής σας!
Η Συνταγή είναι από Anastasia Papan – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Νόστιμο κέικ με σχεδιάκι
Η Συνταγή είναι από κ. Χόχολη Μαρία – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ.βουτυρο.( βάζω κανονικό βουτυρο κι όχι βιταμ)
2 φλ.ζαχαρι.( βάζω πάντα λιγότερη)
4 αυγά
500 γρ. Αλεύρι φαρινα
Ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 φλ.γαλα
2 κουτ.σουπας κακάο
Για το γλασο
1 σοκολάτα ιον και ίση ποσότητα γάλα
1 κουτ. Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαχνουμε το κεικ ως συνήθως. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν αφρατεψουν
Ρίχνουμε τ αυγά ένα ένα το ξύσμα λεμονιού το αλεύρι λιγο λίγο με το γάλα.
Διαλύουμε 2 κουταλιες κακάο ιον σε λίγο νεράκι η γάλα αν θέλετε και βάζουμε το μισο υλικό του κεικ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει.
Βάζουμε σε στρογγυλό ταψάκι 1 κούνια άσπρο 1 κουταλιά σοκολατένια κι ανακατεύουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και ζεσταίνουμε το γάλα
Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια και το βουτυρο.
Ανακατεύουμε και το Ρίχνουμε στο κεικ.
Η Συνταγή είναι από κ. Χόχολη Μαρία – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.