Συνταγές
Για όσους έχουν αδυναμία στην καραμέλα.. Αφράτο γλυκό καραμέλας με ζύμη μπαμπά
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Μισο ποτηρι νερου νερο χλιαρο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
2 κουταλιες της σουπας αλευρι γεματες,
1 κουταλια της σουπας μελι ζεστο!
Εκτέλεση
Αυτα τα ανακατευουμε μαζι να γινουν χυλος και το αφηνουμε στην ακρη!
1 φλυντζανι τσαγιου σπορελαιο,
2 αυγα,
3 κουταλιες της σουπας μελι χλιαρο,
1 βανιλια,
2 και μιση κουπες αλευρι,
100 γραμμαρια βουτυρο μαλακο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ριχνουμε στο μπολ με τα υλικα της ενεργοποιημενης μαγιας,το σπορελαιο, τα αυγα,λιγο αλατι και ανακατευουμε με κουταλι!Συνεχιζουμε ριχνουμε την βανιλια τις 2 κουπες αλευρι και τα.χτυπαμε στο μιξερ στο χαμηλο για 2 λεπτα!
Ριχνουμε και το βουτυρο και χτυπαμε.για 1 λεπτο!Τελος προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα σιγα!Μεταφερουμε την ζυμη στο μπολ και την ανακατευουμε με μαριζ θελουμε η ζυμη να ειναι μαστιχωτη!Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια βαζουμε στο ταψι μας (30 ν) λαδι βαζουμε την ζυμη μεσα την διπλωνουμε 4 φορες και την ανοιγουμε με το χερι να καλυψουμε ολο το ταψι!
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!Τελος ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο φουρνο για 30 λεπτα φυσικα τον φουρνο
ΣΙΡΟΠΙ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 3 κουπες ζαχαρη και τοποθετουμε στην φωτια και ανακατευουμε στο σιγανο μεχρι να παρει χρωμα καραμελας,ριχνουμε 3 κουπες νερο και το ανακατευουμε να λιωσει η καραμελα και βραζουμε 2 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο,καυτο σιροπι
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”