Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ με πολύ ωραία υλικά και γεύση τέλεια – εξαιρετικά αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό αλεύρι .γ.ο.χ.
Ένα ποτήρι του νερού. Λάδι ελαφρύ
Ένα ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού.
Ένα ποτήρι του νερού ελιές κομμένες. .
Ένα ποτήρι του νερού κόκκινη πιπεριά..
Μισό ποτήρι του νερού νερό
Ένα φακελάκι μαγιά ξερή .9.γρ.
Ένα φακ μπεικιν.
ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινιζουμε το αλεύρι. Σε μια λεκανιτσα
Κάνουμε μια λακουβιτσα. Και ρίχνουμε την μαγιά που την έχουμε διαλύσει με το μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Και την ζάχαρη
Το αφήνουμε. Δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στην συνέχεια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε η ζύμη είναι πολύ μαλακή. Με μια κουταλιά ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε. Σε ζεστό. Χώρο. Περίπου Μιάμιση ώρα. Να φουσκώσει
Στην συνέχεια. Λαδονουμε μια φόρμα του κέικ. Βάζουμε την ζύμη. Μέσα στην φόρμα.
Και αφήνουμε. Να ξαναφουσκωσει περίπου μισή ώρα.
Προθερμενουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε. Για τρεια τέταρτα. 45 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αρωματικό και πεντανόστιμο Κέικ μανταρίνι με γλάσο σοκολάτας (νηστίσιμο)
Υλικά:
2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες
3-3 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
20 γρ. (1 φακελλάκι) μπέικιν πάουντερ που το ανακατεύουμε με το αλεύρι
για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
για πασπάλισμα
λίγη (2-3 κουταλιές σούπας) τρούφα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 50-60 λεπτά.
Γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο, τη λιώνουμε και καλύπτουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τρούφα (προαιρετικά).