Connect with us

Συνταγές

Αναλυτικές οδηγίες για μια τυρόπιτα που αγγίζει την τελειότητα

Published

on

272913639 1934443383424013 5256763800207409687 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η πίτα αυτή έχει ένα πανεύκολο φύλλο σφολιάτας που και κάποιος που δεν έχει ξανακάνει πίτα μπορεί να την κάνει με άριστα αποτελέσματα.
Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Η συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

ΥΛΙΚΑ
Για ένα ταψάκι νούμερο 28
Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι ΚΟΥΛΑ
310 γρ. νερό ζεστό
7 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ίσως χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα ίσα που να ξεκολλάει η ζύμη από τη λεκάνη και τα χέρια. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 20′ και κάνα 10λεπτο παραπάνω να αφήσουμε δεν πειράζει.

Για τα φύλλα
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Για από πάνω
20 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

Για το ταψί
Λίγο βούτυρο για να βουτυρώσουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού

Γέμιση
350 γρ. φέτα, (έβαλα βαρέλια πικάντικη)
2 αυγά μέτρια
Πιπέρι μαύρο, (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τα αυγά και λίγο πιπεράκι μαύρο αν θέλουμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Για τη ζύμη
Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας μας βάζουμε το ζυμαράκι μας και το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και τα κάνουμε 2 μπαλίτσες. Αφήνουμε τη μια στην άκρη τη σκεπάζουμε με την πετσέτα μας να μην στεγνώσει και ανοίγουμε την άλλη μπαλίτσα σε φύλλο πρώτα πιέζοντας την με τα δάχτυλα μας να ανοίξει λίγο και μετά με τον πλάστη.

Ανοίγουμε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε, (όσο, να ξέρετε πάντως ότι το φύλλο ανοίγει πάρα πολύ εύκολα ακόμα και με το χέρι• {το κάτω φύλλο που σας δείχνω πως γίνεται, το άνοιξα με τον πλάστη και το επάνω, δέστε την “κουρτίνα” σε μια φωτό ανοιγμένο το φύλλο στην αρχή με τον πλάστη και μετά με το χέρι}) και το αλείφουμε με λίγο από βούτυρο μας. Χαράζουμε γύρω-γύρω χωρίς να φτάσουμε μέχρι το κέντρο. (Σχηματίζουμε νοητά έναν κύκλο στο κέντρο, βλέπε φωτό) και κάθε φυλλαράκι το κλείνουμε στο κέντρο ανοίγοντας το λίγο για να καλύψει όλο τον νοητό κύκλο και το βουτυρώνουμε, (βλέπε φωτό).

Αφού κλείσουμε όλα τα φυλλαράκια στο κέντρο, αλευρώνουμε την πάνω πλευρά του φύλλου ελαφρά και τον πάγκο ελαφρά και ανοίγουμε σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας, (να καλύπτει και τα πλαϊνά του) για να κάνουμε στο τέλος τον κόθρο.

Το τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε ελάχιστο ( ελάχιστο όμως δες φωτό) αλευράκι ( θα απορροφήσει τυχόν υγρά και θα γίνουν τραγάνα και τα κάτω φύλλα και όχι “λάσπη”), βάζουμε τη γέμιση και ανοίγουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το άλλο φύλλο.

Καλύπτουμε τη γέμιση και πιάνοντας τα κομμάτια της ζύμης των παλαϊνών του ταψιού κάνουμε τον κόθρο. Βάζουμε διάσπαρτα το βούτυρο.

Χαράζουμε όχι μέχρι κάτω και ψήνουμε στους 180- 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις στην δεύτερη από κάτω σχάρα. Στα 30′ βγάζουμε την πίτα και την χαράζουμε μέχρι κάτω.

Η συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές6 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές8 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές10 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα12 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές14 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές16 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές16 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version