Συνταγές
Άψογο ρεβανί – το πιο εύκολο που έχετε δοκιμάσει!
Η Συνταγή είναι από Ιρις Λ. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
Βράζω για 5 λεπτά
Υλικά για ραβανι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι αλευρι γ.ο.χ
5 αυγά
1 φακελάκι μπεκιν
3/4 του ποτηριού πορτοκαλάδα – φυσικό χυμο
Ξύσμα από 2 πορτοκαλια,2 βανίλιες
1 ποτήρι κρύο γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ζάχαρη με αυγά γι 10 λεπτά στο μίξερ
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιου
Σε ένα μπολ βάζουμε αλευρι,σιμιγδάλι,μπεκιν,,βανίλιες
Όταν χτυπηθούν αυγά ζάχαρη προσθέτουμε εναλλάξ αλευρι πορτοκαλάδα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
Ψήνουμε στους 180 αέρα για 45 λεπτά
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο στο καυτό ραβανίι ρίχνουμε 1 ποτήρι κρύο γαλα και μετά σιροπιαζουμε κανονικα
Η Συνταγή είναι από Ιρις Λ. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εύκολο και γρήγορο παγωτό βύσσινο για να συνοδέψει το ραβανί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννη Αραμπατζή”
Υλικά
2 κουτάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κονσέρβα 450 γρμ κομπόστα βύσσινο
4 κάψουλες βανιλίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε πρώτα τις κρέμες ζαχαροπλαστικής και τις ανακατεύω καλά με το μίξερ,μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τις βανιλίνες και συνεχίζουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα τελείως ομοιόμορφο
Ανοίγουμε την κονσέρβα με τη κομπόστα και τη στραγγίζουμε από το σιρόπι,το οποίο το κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε καλά ή με το μίξερ ή με σπάτουλα ώστε τα κομμάτια να πάνε παντού.
Βάζουμε το έτοιμο μείγμα πλέον σε δοχείο παγωτού ή αν δεν έχουμε σε πλαστικό δοχείο,ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι από πάνω και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Το υπόλοιπο σιρόπι το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι ,προσθέτουμε 4-5 κουτ σούπας ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να δέσει καλά ώστε να το χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα στο παγωτό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννη Αραμπατζή”