Συνταγές
Yπέροχα κι αγαπημένα ντολμαδάκια γιαλαντζί – σκέτη νοστιμιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
60 αμπελωφυλλα τρυφερα
2 φλ.τσαιου ρύζι καρολίνα
2 ξέρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ματσάκια φρέσκο κρεμιδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ελεολαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, 1/2ματσακι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι
1ντοματα
Αλάτι και φρέσκο κομενο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με ζεστό νερό για μια ώρα, μετά το ξεπλύνουμε και βάζουμε το λεμόνι τα ανακατευουμε καλά.
Μετά βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τσιγάρισουμε τα κρεμμύδια όταν έχουν γίνει προσθέτουμε την ντομάτα και το ρύζι τα αφήνουμε λίγα λεπτά μετά βαζουμε 2 ποτήρια νερό και αφηνουμε 7-8″ μεχρι να ρουφηξει το νερό
Προσθέτουμε τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι . Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε λίγα λεπτά τα αμπελόφυλλα και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε σε κρύο νερό το στραγγιζουμε και παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα βάζοντας γεμίση μέσα τύλιγμα καλό και τα αραδιαζουμε κοντά μεταξύ τους.
Στο τέλος ρίχνουμε λίγο ελαιολαδο βάζουμε ένα πιάτο από επάνω ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να καλύπτει τα ντολμαδάκια το βάζουμε για βράσιμο σε σιγανη φωτιά για 35 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.