Συνταγές
Super delicious κωκ ταψιού…
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπανι
6 αβγα
1-1/2 φλυτζανα ζαχαρη
2 φλυτζανες αλευρι γ.ο.χ.( ή φαρινα)
2 κ. γλ.bakin (αν δε βαλετε φαρινα)
3-4 βανιλιες
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη και τις βανιλιες
Μετα ριχνουμε το αλευρι και το bakin
Αδειαζουμε το μιγμα σε μεγαλο πυρεξ που εχουμε στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνουμε στους 160 αερα για μιση ωρα αναλογα το φουρνο
Κρεμα
1 λιτρο γαλα
2 αβγα χτυπημενα
8 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου (οχι στιγμης)
1 βιταμ
3-4 βανιλιες
1-1/2 ποτηρι ζαχαρη
Ολα μαζι στην κατσαρολα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πηξει
Γλασο
2 ποτηρια νερο
5-6 κ. σουπας κακαο
4 κ.σ. Ανθος αραβοσιτου
2 κ.σ. βιταμ
1-1/2 φλυτζανα ζαχαρη
Ολα μαζι στην κατσαρολα ανακατευοντας μεχρι να πηξει( αυτο το μιγμα θα γινει αραιο)
Οταν βάλουμε το παντεσπανι για ψησιμο ξεκιναμε τηνκρεμα
Θελουμε ολα να ειναι καυτα
Κοβουμε το ζεστο παντεσπανι στη μεση και ριχνουμε μεσα την καυτη κρεμα
Σκεπαζουμε με το αλλο κομματι απο το παντεσπανι και το παταμε απαλα να ενωσει με την κρεμα
Και στο τελος φτιαχνουμε το γλασο και το ριχνουμε καυτο πανω στο γλυκο
Αφηνουμε το πυρεξ για λιγο να κρυωσει και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο
Δεν κοβεται την ιδια μερα και δε σιροπιαζεται διοτι τα μιγματα εναι καυτα και το παντεσπανι παιρνει την υγρασια που χρειαζεται απο τις κρεμες..
ΠΧ σε εμαγιε ταψί στρογγυλό 30 εκ. το ψήσιμο παίρνει 45 λεπτά.
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΆΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΊΔΑ ΣΕ 3 4 ΣΗΜΕΊΑ …
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.