Connect with us

Γλυκα

Cheesecake με μια απαλή γεύση κάστανου και ωραίο χρώμα

Υλικά για τη βάση 250 γρ. μπισκότα digestive 50 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. γλυκός πουρές κάστανο* για το cheescake 500 γρ. τυρί κρέμα 125 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 3 κρόκοι αυγών από μεγάλα αυγά 175 ml. ξυνόγαλα 1 κ.γ. χυμό lime 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κ.γ. ρούμι 350 γρ. γλυκός πουρές κάστανο* γαι […]

Published

on

cheescake me kastano1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. γλυκός πουρές κάστανο*

για το cheescake

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών από μεγάλα αυγά
  • 175 ml. ξυνόγαλα
  • 1 κ.γ. χυμό lime
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. ρούμι
  • 350 γρ. γλυκός πουρές κάστανο*

γαι το σιρόπι

  • 80 ml. νερό
  • 60 ml. ρούμι
  • 1 κ.σ. γλυκός πουρές κάστανο*
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Αν δεν έχουμε ηλεκτρικό βραστήρα βάζουμε 1 – 11/2 λίτρο νερό να βράζει.
  2. Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και τα χτυπάμε ώσπου να έχουμε πολύ λεπτά τρίμματα. Στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί-φόρμα 23cm με ελατήριο, το πατάμε καλά με τα χέρια και το ισιώνουμε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
  3. Σε μεγάλο μπωλ (ή στον κάδο του μίξερ) χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να γίνει απαλό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά και τους κρόκους ένα-ένα στο μίγμα τυριού ζάχαρης συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ενσωματωθούν στο μίγμα. Προσθέτουμε το ξυνόγαλα, το χυμό lime, το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ κάστανο και ανακατεύουμε το μίγμα με σπάτουλα έως ότου γίνει σχετικά ομοιογενές.
  4. Βγάζουμε το ταψί με τη βάση από το ψυγείο και το καλυπτουμε εξωτερικά στα πλαγια και από κάτω με διάφανη μεβράνη τροφίμων.
  5. Στη συνέχεια το καλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει νερό στο εσωτερικό του.
  6. Βάζουμε το ταψί στο κέντρο ενός μεγαλύτερου ταψιού και ρίχνουμε μέσα το μίγμα του cheescake. Γεμίζουμε το εξωτερικό ταψί με βραστό νερό ώστε να φτάνει σε ύψος περίπου 3cm και τα βάζουμε στο φούρνο.
  7. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα έως ότου το cheescake έχει σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια αλλά παραμένει ελαστικό. Βγάζουμε το ταψί-φόρμα με το cheescake από το νερό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Βάζουμε το cheescake στο ψυγείο για μια νύχτα και την επόμενη μέρα το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  9. Για να φτιάξουμε το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι το σιρόπι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ώσπου να είναι χλιαρό και γαρνίρουμε το cheescake ακριβώς πριν το σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

* Μπορείτε να βρείτε γλυκό πουρέ κάστανο στα σούπερ μάρκετ σε κονσέρβα. Υπάρχει και σχέτος (άγλυκος) τον οποίο θα γλυκάνετε με 50γρ. ζάχαρη και 1/2 κγ. εκχύλισμα βανίλιας για κάθε 250γρ. πουρέ.

Περισσότερα στο : demideli

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Γλυκα1 ώρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές3 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές5 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές6 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές21 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές23 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Exit mobile version