Συνταγές
Banoffe – Εύκολο και δροσιστικό γλυκάκι για τώρα που άρχισαν οι ζέστες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
350 γρ μπισκότα τύπου digestive
80 γρ λιωμένο βούτυρο
2 κουτια καραμελωμενο ζαχαρούχο
3 μπανάνες
Χυμό από μισό λεμόνι
300 ml Κρέμα γάλακτος
Εκχύλισμα καραμέλας
Εκτέλεση :
Για τη βάση :
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ,τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από τα μπισκότα μέχρι να βραχούν καλά. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τσέρκι 26εκ και απλώνουμε επάνω τα μπισκότα και φτιάχνουμε την βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Κόβουμε ροδέλες τις μπανάνες και ανακατεύουμε με τον χυμό από το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε το καραμελωμενο ζαχαρούχο πάνω στην βάση του μπισκότου και από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες ομοιόμορφα και καλύπτουμε όλη την βάση. Ξαναβάζουμε δύο ψυγείο. Χτυπάμε με το μιξερ την κρέμα γάλακτος για 5 λεπτακια, προσθέτουμε εκχύλισμα με άρωμα καραμέλας και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα και βάζουμε την σαντιγί επάνω στο γλυκό.
Διακοσμουμε με λίγο καραμελωμενο ζαχαρούχο που έχουμε κρατήσει και καραμελωμενα φυστίκια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.