Συνταγές
Κανελόνια….του ονείρου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμα:
Αφήνουμε 2μικρα (ή ενα μεγάλο) κρεμμύδια να μαραθούν, ψιλοκοβουμε 2 σκελίδες σκόρδο,ρίχνουμε 100 γρμ βραστο ζαμπον περασμενο απο τον τριφτη να σωταριστει κ 600γρ.αναμικτο κιμά να αλλάξει χρωμα κ αφού έφυγαν τα υγρά
Σβήνουμε με 4 κ.σ. λευκό ξύδι μπαλσαμικο ρίχνουμε και μια κούπα πουμαρο και 1 κ.γλ. πάστα ντομάτας,αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο,κανέλα κ άφησα να πιει ο κιμάς τα υγρά του για ένα 20λεπτο. σφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Μολις κρύωσε ρίχνουμε 100γρμ τυρί Φιλαδέλφεια με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και μισό φλυτζάνι Γκουντα Ολλανδίας και μοτσαρελα για να αποκτήσει σώμα ο κιμάς μέσα στο ζυμαρικο.
Για τη σάλτσα:
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη με ένα κρεμμύδι να μαραθούν στο ελαιόλαδο,μετά ρίχνουμε 2συσκευασιες ψιλοκομμένα ντοματακια,1 κύβο λαχανικών,μπαχαρικά της αρεσκείας μας και 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε να βράσει η σαλτσα για 10 λεπτά ρίχνουμε τη μισή στον πάτο του ταψιού και την υπόλοιπη σαλτσα πάνω από τα γεμισμένο κανελονια.
Συνοπτικά
Ρίχνουμε τη μισή σαλτσα στο ταψί,λιγο απο την κρεμα γαλακτος(θα χρειαστουμε 2κουτακια κρέμα γάλακτος)γεμίζουμε τα κανελονια ένα ένα με κουταλάκι
Τα βάζουμε δίπλα αλλά όχι πολύ κολλητά,Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλτσα και την κρεμα γάλακτος να φτάσουν στο ίδιο ύψος με τα κανελονια ουτε να τα καλύπτουν, ούτε παρακάτω
Ριχνουμε από πάνω 120 γρ .τσενταρ λευκό κ 60γρ. γκουντα
Ρίχνουμε στο φούρνο σκεπασμένο με ταψί για 25λεπτα κ μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά στους 170βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.