Συνταγές
Κουμιώτικα τηγανοψώματα! Αφράτα και χορταστικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μία απλή συνταγή για τηγανόψωμο Κύμης, μία παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψετε ! Τέλειο ορεκτικό για όλες τις ώρες τις ημέρας, για όλες τις εποχές του έτους, για όλες τις ηλικίες! Ας δούμε μαζί την Συνταγή!
Υλικά
1kg αλεύρι γ.ο.χ.
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 ποτήρια χλιαρό νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
500gr τυρί φέτα για τη γέμιση ή (εναλλακτικά) μαύρες ελιές
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβάνη και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Όταν φουσκώσει η ζύμη μας, βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι και κόβουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες. Ανοίγουμε μία-μία τις μπαλίτσες με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν επίπεδες, στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
Τηγανίζουμε τα τηγανοψώματα ένα-ένα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε ζεστά.
Για να παρασκευάσετε γεμιστά τηγανοψώματα, μία συνταγή που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι, αφού μοιράσετε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, τρίβετε λίγο τυρί φέτα ή ψιλοκόβετε λίγες μαύρες ελιές σε κάθε μπαλίτσα.
Ξαναζυμώνετε ελαφριά την κάθε μπαλίτσα με τα χέρια σας και την ανοίγετε στη συνέχεια ξανά μέχρι να γίνει επίπεδη, στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και σερβίρετε.