Γλυκα
Αυτά τα όμορφα και νόστιμα μπισκότα πρέπει οπωσδήποτε να τα φτιάξεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
1 Βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου.
1 Κουπα ζαχαρη αχνη.
1 Φλυτζανι καλαμποκελαιο.
1 Αυγο.
1 φακελακι βανιλια.
1 Φακελακι μπεικιν παουντερ.
3,5 Κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις.
Χρωμα κοκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζουμε το βουτυρο το λαδι τη ζαχαρη κ το αυγο, ανακατεβουμε με το χερι μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα στη συνεχεια βαζουμε 1 κουπα αλευρι ανακατεβουμε κ ριχνουμε τη βανιλια κ το μπεικιν παουντερ, ανακατευοντας ριχνουμε κ το υπολοιπο αλευρι,η ζυμη μας δεν πρεπει να κολλαει στο χερι μας.
Χωριζουμε ενα κομματι ζυμης το χρωματιζουμε κ πλαθουμε μπαλακια.
Στρωνουμε λαδοκολλα βαζουμε τη ζυμη κ παλι λαδοκολλα κ ανοιγουμε με τον πλαστη ενα μεγαλο φυλλο κοβουμε με το αναποδο ενος ευρυστομου ποτηριου στρογγυλα κομματια ζυμης.
Τοποθετουμε ενα μπαλακι στο στρογγυλο κομματι ζυμης το τυλιγουμε και το ξαναπλαθουμε μπαλακι (αν μας θριματιζετε λιγο η ζυμη στο κλεισιμο εξω απο το κοκκινο μπαλακι δεν πειραζει ξαναπλαθετε ευκολα)
αφου το κανουμε μπαλακι κ στο πανω μερος κανουμε με το δαχτυλακι μια μικρη λακουβιτσα κ με τη μυτουλα απο ενα κουταλακι του γλυκου το χαραζουμε κυκλικα οχι ως κατω μονο στο πανω μερος .
Ψηστε τα μπισκοτα για 15 λεπτα.. τα μπισκοτα δεν πρεπει να παρουν χρωμα..
Εγω τη διακοσμηση την εκανα με ζαχαροπαστα κ περλες..
Μπορουμε να τα διακοσμησουμε με κουφετακια πολυχρωμα….
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μπαχάρι και κανέλα.”.