Συνταγές
Αφράτη κις λορεν, η πιο ζουμερή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για την βαση της ταρτας
2 Κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουταλια σουπας ζαχαρη
1 κουταλακι του γλυκου αλατι
1/2 πλακα βουτυρο 125 γρ!! Σε θερμοκρασια δωματιου
1/2 φλιτζανακι του καφε ελαιολαδο
1/2 κουπα χλιαρο νερο
Υλικα
για την γεμιση
3 κρεμμυδια τσιγαριμενα με λιγο βουτυρο
400 γρ μπεικον ψιλοκομμενο
1κρεμα γαλακτος το μικρο κουτι
3 αυγα
1κουπα τυρι παρμεζανα
λιγο πιπερι λιγο αλατι
Εκτελεση
Ανακατεψτε ολα τα υλικα για την βαση!! φτιαξτε μια μαλακη ζυμη, αφηστε 15 λεπτα να ξεκουραστει
Ανοιξτε με τον πλαστη σας ενα φυλλο
Λαδωστε βαλτε την στο ταψακι σκεπαστε την με λαδοκολλα ριξτε πανω φασολια για βαρος για να μην σας φουσκωση την ωρα του ψησιματος και ψηστε την βαση για 15 λεπτα στους 18Ο…
Αφηστε στην ακρη να κρυωσει
Εκτελεση
για την γεμιση
Τσιγαριστε τα κρεμμυδια με λιγο βουτυρο
Ανακατεψτε σε ενα μπολ τα αυγα το μπεικον την κρεμα γαλακτος το τυρι τα κεμμυδια το αλατι το πιπερι..
Γεμιστε την βαση και ψηστε στους 160 για 30 λεπτα και αλλα 20 λεπτα στου 180 η μεχρι να ψηθει μεσα η γεμιση και να παρει ωραιο χρωμα απο πανω
Η Συνταγή εί=ναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.