Συνταγές
Ολλανδικό κέικ για ένα πιο γευστικό πρωινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Απίθανη συνταγή για κέικ για το πρωινό σας από την μακρινή Ολλανδία! Δοκιμάστε την!
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη θα χρειαστούμε:
150 γραμμάρια μέλι
100 γραμμάρια σιρόπι ζάχαρης
50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά λάδι μαγειρικής
2 αυγά
μία δόση αλάτι
1 κουταλιά καρυκεύματα μελόψωμου
300 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
200 γραμμάρια αλεύρι σιταριού
1 πακετάκι baking powder
200 ml γάλα
Για το άλοιμα και την επάλειψη:
1 κουταλιά σιρόπι ζάχαρης
1 κουταλιά νερό
κρυσταλλική ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι, το σιρόπι ζάχαρης, την μαύρη ζάχαρη, την βανίλια, το μαγειρικό λάδι, τα αυγά, το αλάτι και τα καρυκεύματα του μελόψωμου.
Παίρνουμε τα αλεύρια και το baking powder και αφού τα βάλουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και την μάζα της ζάχαρης, ανακατεύουμε με ένα σύρμα τόσο ώστε το μείγμα να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Σε μία φόρμα ψησίματος περίπου 30 έως 35 εκατοστών, ρίχνουμε την ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Θα μπορέσουμε να το απλώσουμε ομοιόμορφα με την βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού το οποίο το μουσκεύουμε, διότι το αλεύρι της σίκαλης κολλάει.
Βάζουμε την φόρμα σε φούρνο προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς με αέρα, ή στους 190 βαθμούς σε διαμόρφωση θέρμανσης πάνω-κάτω. Και στις δύο περιπτώσεις ο χρόνος ψησίματος θα είναι περίπου 60 λεπτά.
Για να δούμε ένα η ζύμη έχει ψηθεί σωστά, παίρνουμε ένα καλαμάκι ξύλου και το βυθίζουμε στη ζύμη, εάν έχει ψηθεί σωστά, το καλαμάκι θα πρέπει να είναι καθαρό χωρίς ζύμη επάνω του όταν το βγάζουμε.
Ανακατεύουμε την κουταλιά νερό με το σιρόπι ζάχαρης.Αφού βγάλουμε το γλυκό από την φόρμα, ρίχνουμε ομοιόμορφα το αραιωμένο σιρόπι της ζάχαρης επάνω του και το πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και ξαναβάζουμε στον σβησμένο φούρνο το γλυκό για άλλα 5 λεπτά έως ότου στεγνώσει το σιρόπι.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και γίνεται πιό απολαυστική εάν την σερβίρετε φρέσκια και με λίγο βούτυρο.