Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1,5 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κούπες κεφαλοτύρι τριμμένο
1,5 κούπα τριμμένο τυρί
6 κουτ.σούπας αλεύρι
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ.σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κουτ.σούπας αλεύρι
Κρόκος από 1 αυγό
2 ντομάτες τριμμένες
6 φέτες μπέικον
2,5 κούπες γάλα ζεστό
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
Βήμα 3
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα
Βήμα 4
Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 5
Αποσύρουμε όταν απορροφηθούν τα υγρά
Βήμα 6
Σε ένα ταψί κάνουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα τυριών
Βήμα 7
Προσθέτουμε άλλη μια στρώση μελιτζάνες, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί
Βήμα 8
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τη ντομάτα και προσθέτουμε το μπέικον
Βήμα 9
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι
Βήμα 10
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα
Βήμα 11
Όταν πήξει αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τον κρόκο
Βήμα 12
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το γιαούρτι
Βήμα 13
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και τη σάλτσα
Βήμα 14
Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά
Βήμα 15
Ο μουσακάς χωρίς κιμά με μπεσαμέλ γιαούρτι και μελιτζάνες στο φούρνο είναι έτοιμος
Tips
Μπορείτε να μην βάλετε μπέικον ή να το αντικαταστήσετε με ζαμπόν για να κάνετε πιο ελαφρύ το φαγητό
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://nostimada.gr