Υλικά
450 ml στραγγιστό γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά
2-3 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές, στραγγισμένες και κομμένες σε καρέ)
200 γρ. πικάντικη φέτα, θρυμματισμένη
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
πάπρικα, καπνιστή, γλυκιά ή μέτρια καυτερή
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε καρέ. Για μεγαλύτερη ευκολία, τις κλείνουμε σε σακούλα, την οποία ανοίγουμε μόλις κρυώσουν. Θα τις ξεφλουδίσουμε πανεύκολα.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ανακατεύοντας καλά, κρατώντας λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.
Αφού ανακατευτούν τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να «αγκαλιαστούν» τα αρώματα.
Σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε με άνηθο. Τρώγεται κρύο ως ντιπ με φρυγανισμένο ψωμί ή πίτα για σουβλάκι, αλλά στέκεται ωραιότατα και πλάι σε ψητό αρνάκι.
TIPS: Τα αρώματα της καπνιστής πάπρικας τονίζουν τα γαλακτώδη βουτυράτα της φέτας και υποστηρίζουν όμορφα τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης. Αναζητήστε την σε καλά μπαχαράδικα, αλλά και σε ενημερωμένα μπακάλικα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.alatikaipiperi.gr