Συνταγές
Γεμιστή γαλοπούλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 γαλοπούλα
1 κιλό πατάτες
300 γρ κιμάς ανάμικτος
1 κουτί τεμαχισμένα μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
½ φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
3 κ.σ. μουστάρδα
Νερό
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον κιμά, τα ψιλοκομμένα εντόσθια της γαλοπούλας, τα μανιτάρια, την ντομάτα, μαϊντανό αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε με λίγο νερό ώστε να μισοψηθούν. Τέλος συμπληρώνουμε το ρύζι και κλείνουμε το μάτι.
Αλείφουμε τη γαλοπούλα εσωτερικά με μίγμα από χυμό λεμονιού-ελαιόλαδο-μουστάρδα. Βάζουμε τη γέμιση μέσα στη γαλοπούλα και ράβουμε την κοιλιά, τα πόδια και της φτερούγες της με βαμβακερή κλωστή πλεξίματος.
Αλείφουμε εξωτερικά τη γαλοπούλα με το ίδιο μίγμα αφού την αλατίσουμε. Την τοποθετούμε στη γάστρα με 1 ποτήρι νερό και μισό ποτήρι λάδι. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού στη χαμηλή σχάρα. Η ώρα ψησίματος υπολογίζεται ανάλογα με τα κιλά της γαλοπούλας .
Αν δηλαδή η γαλοπούλα είναι 4 κιλά, υπολογίζουμε την ώρα ψησίματος στις 4 ώρες περίπου. Μία ώρα περίπου αφού βάλουμε τη γαλοπούλα στο φούρνο, συμπληρώνουμε τις αλατισμένες πατάτες μέσα στη γάστρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε τακτικά τη γαλοπούλα με λίγο από το μίγμα που έχουμε φτιάξει.
Ελέγχουμε τη γαλοπούλα ώστε να τη γυρίσουμε προσεκτικά μόλις ψηθεί η μία μεριά της.