Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. κορν φλάουερ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
5 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. BITAM
125 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί MORFAT ή 500 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο κακάο για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το φρέσκο γάλα με το κορν φλαουρ.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ΒΙΤΑΜ, την κουβερτούρα και την ζάχαρη
και τα αφήνουμε να λιώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε
μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει λεία υφή.
Το βγάζουμε από τη φωτιά το καλύπτουμε με μεμβράνη για να μη
πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα και
τα ρίχνουμε μέσα στη κρέμα.
Το αδειάζουμε σε μία κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 26 εκ.,
το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τη MORFAT ή τη κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο σε
σαντιγί και στρώνουμε από πάνω.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την τούρτα και στην κατάψυξη.
Εξαιρετική και σαν τούρτα παγωτό!!!
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές επισκεφτείτε το http://magyreuontas.blogspot.gr