Υλικά
1,5 πακέτο σαβαγιάρ
2/3 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκάλι ή μαυροδάφνη ή ό,τι άλλο σας αρέσει
για την κρέμα:
6 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
1/4 κούπας χυμό λεμονιού2 κούπες γάλα
4 κουταλιές βούτυρο
2 κούπες σαντιγί
ξύσμα από 1 λεμόνι
για το γαρνίρισμα
σαντιγί
αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε
το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη,τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με
το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς
μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και
το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
Αφού κρυώσει, την ανακατεύουμε απαλά με τη σαντιγί.
Παίρνουμε μια κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 26 εκ. ή, αν θέλουμε,βάζουμε
ένα σκέτο τσέρκι πάνω στην πιατέλα που θα σερβίρουμε.
Βρέχουμε τα μισά μπισκότα με το υγρό που επιλέξαμε και τα στρώνουμε
στον πάτο.
Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα,φροντίζοντας να πάει και γύρω-γύρω
έτσι ώστε όταν βγάλουμε το τσέρκι να μη φαίνονται τα μπισκότα.
Απλώνουμε την άλλη στρώση σαβαγιάρ και καλύπτουμε πάλι με την υπόλοιπη κρέμα.
Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει καλά και την ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το αμυγδαλάκι.