1,5 κιλό χοιρινή σπάλα
1 κ.σ. θυμάρι
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
Αλάτι-πιπέρι
4 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό 3 λεμονιών
1 κρεμμύδι
Λίγο λάδι
1 κ.σ. κορν φλαουρ
2 καρότα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα σωτάρουμε στο λάδι να ροδοκοκκινήσουν. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα καρότα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε. Χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. κορν φλάουρ ανακατεμένη με 1 κ.σ. νερό. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα.
Η ποσότητα του λεμονιού και της μουστάρδας προσαρμόζεται ανάλογα με τα γούστα σας.
Σερβίρουμε με βουτυράτο ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Στο ίδιο φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα καρότα και πατάτες κομμένες κυδωνάτες