Συνταγές
Κρεατόσουπα για σήμερα – ότι πρέπει για το κρύο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μερίδες, 1 κρεμμύδι & 1 ρίζα σέλινο, 2 καρότα & 2 πατάτες σε κομμάτια, 1 κουταλιά βούτυρο, 1/2 κρασοπότηρο λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 αβγό και 1 λεμόνι.
(Μπαχαρικα και λεμόνι ανάλογα πως το θέλει ο καθένας).
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με νερό και όταν αρχίσει ο βρασμός το ξαφρίζουμε.
Όταν μισογίνει το κρέας βάζουμε το κρεμμύδι & την ρίζα του σελίνου ολόκληρα, τα καρότα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε τις πατάτες, το λάδι,το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, και τα φύλλα του σελίνου ψιλοκομμένα.
Όταν είναι έτοιμη αυγοκόβουμε και σερβίρουμε με τυράκι.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νοστιμότατη κρεατόπιτα (με κιμά!)
Η συνταγή είναι από κ. Άννα Σαμαρά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου ένα κιλό αλεύρι, 1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο Μινέρβα, δύο φλ. χλιαρό νερό, αλάτι, ξυδάκι και αλεύρι περίπου κιλό.
Ανοίγουμε δύο μεγάλα φύλλα τα οποία χαράζουμε σαν μαργαρίτα και αλείφουμε εναλλάξ τα φυλλαράκια με ηλιέλαιο και φυτίνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Για την γέμιση
Σωτάρουμε σε λαδάκι και λίγο φρέσκο βούτυρο δύο πράσα, το άσπρο μέρος και ένα κρεμμύδι μεγάλο. Ρίχνουμε τον κιμά ναν τσιγαριστεί καλά, αλάτι, πιπέρι και νεράκι να βράσει και να μείνει με το λαδάκι του.
Αφού κρυώσει ρίχνουμε ένα αυγό, φέτα τριμμένη κατσικίσια, γραβιέρα κατσικίσια και δύο κασέρια, ένα αιγοπρόβειο και ένα κατσικίσιο.
Ανοίγουμε με νισεστέ τα φύλλα και βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι το ένα την γέμιση και το άλλο πάνω, χαράζουμε, βουτυρώνουμε και το βάζουμε στον καταψύκτη.
Η συνταγή είναι από κ. Άννα Σαμαρά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.