Συνταγές
Σουπιές στιφάδο… Ο καλύτερος κρασομεζές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
3/4 κιλό κρεμμυδάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κτσ. ντοματοπελτέ, (διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό)
50 ml. ξύδι
2 δαφνόφυλλα
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
3 4 γαρύφαλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κτγ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν, εγώ τα βράζω για 15 λεπτά) .
(Τα κρεμμύδια πρώτα μπορείτε να τα βράζετε για 2 -3 λεπτά).
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′. (Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό). Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Μπαλίτσες τυριού για μια βραδιά με κρασί, φίλους και κουβέντα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1 κτγ. πάπρικα
- 1 κτγ. σκόρδο σε σκόνη
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και τηγανισμένες
- 1/3 φλιτζανιού καρύδια πεκάν ή άλλο ξηρό καρπό
- 1/3 φλιτζανιού σχοινόπρασο
- 18 μπαστουνάκια αλμυρά τύπου μπατονέτες ή πρέτσελ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τυριά, το σκόρδο και τα μπαχαρικά, φτιάξτε με τα χέρια σας πλάθοντας μερικές μικρές μπαλίτσες και βάλτε στα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σταθούν.
- Τώρα σε ένα πιάτο ανακατέψτε το μπέικον, το σχοινόπρασο και τους ξηρούς καρπούς, (πεκάν ή άλλο).
- Κυλείστε στο πιάτο αυτό τις μπάλες ώστε να “κολλήσουν” πάνω τους το μπέικον, οι ξηροί καρποί και το σχοινόπρασο.
- Βάλτε στο κέντρο κάθε μπάλας από ένα αλμυρό μπαστουνάκι και σερβίρετε σε δίσκο μαζί με ένα ποτήρι κρασί.