Συνταγές
Εύκολη συνταγή για δίπλες για κάθε γιορτή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
5 αυγά
1/2 ποτ. πορτοκάλι χυμό+ λίγο ξύσμα
2 βανίλιες
Λίγο μπέικιν, (1/2 κτγ.)
Λίγο αλάτι
1 κτσ. ζάχαρη
3 κτσ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί, μια σφιχτή ζύμη, αφήνουμε 1 ώρα και ανοίγουμε φύλλο, (όχι λεπτό), κόβουμε και τηγανίζουμε, βουτάμε στο σιρόπι.
Σιρόπι
1 κούπα τσ. ζάχαρη
1 κούπα τσ. νερό
1 κούπα μέλι
Οι δίπλες πρέπει να είναι κρύες και το σιρόπι ζεστό προς χλιαρό για να μην μαλακώσουν.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Τηγανίτες
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
3/4 από ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
1 κτσ. λάδι
μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη, (1 κτγ.)
αλάτι
μισό φλιτζάνι νερό
Για το πασπάλιμα
μέλι
κανέλα ή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνοντας λίγο νερό μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός.
Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και το θερμαίνουμε σε υψηλή φωτιά.
Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο λάδι χρησιμοποιώντας μια κουτάλα.
Όταν οι τηγανίτες κάνουν κρούστα και αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε έχουμε προηγουμένως βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε είτε μέλι με κανέλα είτε μέλι με ζάχαρη.