Συνταγές
Τα σπιτικά ιταλικά αμυγδαλωτά μπισκότα Amaretti που θα τα επιλέγετε τακτικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
500 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη, (πούδρα)
130 γρμ. Κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
Εσάνς αμυγδάλου, (υγρό άρωμα αμυγδάλου)
Ένα κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
μία πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε την πούδρα αμύγδαλου και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγών μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε την εσάνς και την υγρή βανίλια στο μείγμα αμύγδαλου και το προσθέτουμε στο μείγμα μαρέγκας.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μίγμα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και περνάμε απο ζάχαρη και κατόπιν από άχνη.
Τοποθετούμε ενα αμύγδαλο σε κάθε amaretti και ακουμπάμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15′- 20′ στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή.
Αυτά είναι τα υλικά για το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκάκι – Αγαπημένη αμυγδαλόπιτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Stamouli – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο και τριμμένο
8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χώρια κρόκοι χώρια ασπράδια
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
250 γραμ. βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
1 γκαρνί
Γάλα φρέσκο για τη σαντιγύ
Αμύγδαλο φιλέ για στόλισμα και κερασάκια
Για το σιρόπι
4 ποτ. νερού ζάχαρη
3 ποτ. νερού νερό
1 ποτ. νερού χυμό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
Χυμό μισού λεμονιού
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Stamouli – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.