Συνταγές
εύκολο παστίτσιο με πλούσια κρέμα που θα σας εντυπωσιάσει μικρούς & μεγάλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδρέας Αρκουδέας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
με 700 γραμ πένες ριγωτες τα έβρασα και στο ταψί 600 γρ κονσέρβα σε κατσαρόλα να ζεσταθούν αφού τα είχα σουρωσει τα μανιτάρια για κιμά 1/2 κρασ λάδι 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σάλτσα 200 γραμ χυμό ντοματας 150 γραμ νηστισημο τυρί και χωρίς τυρί μια χαρά θα γίνουν
ΜΠΕΣΑΜΈΛ
250 γραμ βιταμ + 200 γραμ ελαιόλαδο να λιωσει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και συμπληρώνω 550 γραμ αλευρι με συνεχες ανακάτεμα μέχρι να γίνει μίγμα καλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
προσθέτουμε τα 2 λίτρα γάλα αμυγδάλου σε 3 δόσεις
ανακάτεμα ατελείωτο με το σύρμα 2 κ.γ αλάτι όταν έχει γίνει παχυρευστη η κρέμα και πιπερακι χωρίς αυγά
Η Συνταγή είναι από Ανδρέας Αρκουδέας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ αφράτα και νόστιμα κουλούρια με γκούντα
Η Συνταγή είναι από κ. Giannakopoulou Denisa – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
500-550 αλεύρι κανονικό
7γ μαγιά ξερή
330 γάλα
500-600γ γκουντα
1 κουταλιά ζάχαρη
1αυγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τι μαγιά μεσα στο γάλα μαζί με την κουταλιά της ζάχαρης και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μετά την Γκουντα και κάνουμε το ζυμάρι μέχρι να γίνει μια μπαλιτσα
Το βάζουμε σε κάτι τρεις φορές μεγαλύτερο το αφήνουμε για 2 ώρες στην ζεστή μέχρι να τριπλασιάσει η ζύμη μετά φτιάχνουμε τα κουλούρια τα αλείφουμε με αυγό και βάζουμε και λίγη Γκούντα από πάνω
Τα ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Υπολογίστε για 20-25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Giannakopoulou Denisa – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.