Συνταγές
Ζουμερή, αφράτη σοκολατόπιτα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Βικτώρια Κιλιγκαρίδου .
Υλικά
-1 φαρίνα
-1 κούπα ηλιέλαιο
-1 κούπα φρέσκο γάλα
-1 βανίλια
-2 αυγά
-60 γρ. κακάο αγλυκο
-300 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, την φαρίνα με το κακάο κοσκινισμένα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.
Μεταφέρουμε σε πυρέξ ή ταψί ή φόρμα του κέικ βουτηρωμένο και πασπαλισμένο με κακάο, ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Το γλάσο προαιρετικό για όποιον θέλει, περιέχει μια κούπα γάλα, 3 μεγάλες κουταλιές κακάο, μια κουταλιά κορν Φλάουερ και μια κτσ. ζάχαρη.
Στο τέλος ρίχνουμε και μια κουταλιά βιτάμ ή ηλιέλαιο να γυαλίσει.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά και μετά καλύπτουμε το γλυκό μας.
Διαστάσεις γάστρας 36,3 x 26,6 x 7,4 εκ. υψ.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Βικτώρια Κιλιγκαρίδου .
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Απολαυστικό ρολό παντεσπάνι σοκολάτας με ΣΠΕΣΙΑΛ γέμιση
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 6 ασπράδια με λίγο αλάτι, ρίχνουμε μισή κούπα ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει σφιχτή μαρέγκα, είναι έτοιμη όταν αναποδογυρίσουμε το μπολ να στέκεται!
Χτυπάμε 6 κρόκους, 2 βανίλιες, μισή κούπα ζάχαρη, μισή κούπα γάλα, μισή κούπα σπορέλαιο!
Ενσωματώνουμε μαρέγκα, κρόκους πάρα πολύ απαλά με μαρίζ! Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο περίπου 1,5 ποτήρι αλεύρι φαριναπ, 2 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά, δεν θέλουμε να βγει ο αέρας!
Τοποθετούμε το μίγμα στην λαδόκολα, στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρν0 για 5 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο! Οταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολα και το ρολάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!
ΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε 1 μορφατ μεταλικό κουτί με 1 ζαχαρούχο γάλα να στέκεται!
Οπότε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Ανοίγουμε το κρύο παντεσπάνι, τοποθετούμε την κρύα κρέμα, ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα, το ρολάρουμε και τοποθετούμε πάνω και γύρω σαντιγύ!
Διακόσμηση φυσικά δική μας.
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.