Συνταγές
Απίθανα μεθυσμένα κουλουράκια ούζου – καλοφτιαγμένα και μοσχοβολιστά για τη νηστεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 φλυτζάνες αλεύρι γοχ., 1 φλυτζάνα σπορέλαιο, 1 φλυτζάνα ούζο, 1 φλυτζάνα ζάχαρη, 1 κτσ. μπέικιν, 1 κτγ. σόδα μέσα στο ούζο, 1/2 κουταλάκι αλάτι.
Μαύρο και άσπρο σουσάμι.
Σε λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υγρά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι με το μπέικιν.
Το σουσάμι το έριξα μέσα στη ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 170 περίπου 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
*το ούζο εξουδετερώνει τη μυρωδιά της σόδας!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φτιάχνουμε Καρυδομπουκίτσες, σκέτη νοστιμιά
Η συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Χρυσές Συνταγές”
Υλικά
10 φύλλα κρούστας
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. ινδική καρύδα
βούτυρο για το άλειμα φύλλων 150 γρ. λιωμένο
για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
μια κούπα χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει.
Ανακατεύω την καρύδα με το ζαχαρούχο (γέμιση) (απλό ανακάτεμα όχι βράσιμο)
Διπλώνω ένα φύλλο κρούστας αφού το βουτυρώσω.
Απλώνω γέμιση κατά μήκος.
Το κλείνω ρολάροντας και βουτυρώνοντας το.
Το κόβω μικρά κομμάτια και το τοποθετώ σε βουτυρωμένο ταψί.
Τα ραντίζω με λίγο νεράκι.
Ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σιροπιάζω τα ζεστά ρολάκια με κρύο σιρόπι.
Το πακέτο έχει 12 φύλλα κρούστας, με λίγη οικονομία στη γέμιση μπορείτε να τα φτιάξετε όλα.
Κάποια άλλη φορά είχα βάλει και σταγόνες σοκολάτας στη γέμιση.
Μου βγηκαν 80 μπουκιτσες.
Το ταψί μου ειναι 42χ32 εκατοστά.
Η συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Χρυσές Συνταγές”