Συνταγές
Θαυμάσια τραγανά μπαστούνια με κολοκύθα – γλύκισμα έγινε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
ανακάτεψα 600γρ αλεύρι, λάδι, αλάτι, ξύδι, 330ml σόδα αναψυκτικό.
Μοίρασα σε 24 μπαλιτσες κ τις έριξα σε μπωλ που είχα βάλει μισεστε να πασπαλιστουν.
Τα ανοιξα σε φύλλα σε μεγεθος πιάτου του καφέ και αφού άλειψα καλαμποκελαιο σε κάθε φύλλο τα έκανα 3άδες.
Σύνολο 8 τριάδες. Τα έβαλα στο ψυγείο για κανένα 2ωρο.
Ετριψα το κολοκύθι κ το έβαλα σε βαθύ τηγάνι, πρόσθεσα λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι κ άφησα να πιει τα ζουμια, πρόσθεσα τέλος 1/2 κιλό φέτα, 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά.
Άνοιξα κάθε τριαδα φύλλων κ αφού ράντισα με λαδι δίπλωσα στη μέση κ έβαλα στην άκρη γέμιση
τύλιξα σε μπαστούνι κ έβαλα σε ταψί λαδωμένο, ράντισα με λαδι, έριξα σουσάμι κ εψησα στους 200 για μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Καταπληκτική πίτα με τραγανά φύλλα
Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
Για να εχουμε μια πετυχημένη πιτα, πρεπει να εχουμε το τελειο φυλλο.
ΥΛΙΚΑ
για την ζυμη :
αλευρι οσο παρει περιπου 750 γρ.
1 κ.γ αλατι 1 ποτηρι νερο χλιαρο και
1/2 ποτηρι καλαμποκελαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Να πετύχουμε ενα ζυμαρι εύπλαστο να μην κολλαει στα χερια.
Χωριζω σε 16 μερη και ανοιγω μικρα φυλλα αλείφοντας αναμεσα με βουτυρο (βιταμ απλό αυτό που είναι σε κύπελλο αν δεν έχω βάζω βιταμ σε πλάκα λίγο λιωμένο στο μικρό βελ).
Τα φυλλα τα ανοιγω με αλευρι για ολες τις χρησεις. στην ζυμη χρησιμοποιώ μονο αλευρι μαννα για πιτες.
8 φυλλα ανοιγονται ολα μαζι σε ενα φυλλο .ετσι εχουμε δυο φυλλα ενα για το πανω μερος της πιτας και ενα για το κατω μερος της πιτας.
Για την γεμιση εβαλα 550γρ. κατσικισιο τυρι 100γρ μυζηθρα πιπερι και τρια αυγα καλα χτυπημενα
Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”