Συνταγές
Τυραμισού έυκολο και απολαυστικό!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 συσκευασίες μασκαρπόνε (2χ250 γρ)
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 ml
2 δόσεις καφέ εσπρέσο lungo
1/2 φλ ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ με την ζάχαρη και το λικέρ και ανακατέυουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χτυπάμε το τυρί να αφρατεψει και μετά προσθέτουμε την φυτική κρεμα συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε και 3κ.σ από το μείγμα του καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Σε ένα μακρόστενο ταψάκι 32χ25 εκ έβαλα σαβαγιάρ που τα είχα βουτήξει στον καφέ μιση κρέμα ξανά σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Στρώνουμε από επάνω και κάνω σχέδια με το πιρούνι. Βαζουμε στο ψυγείο 2-3 ωρίτσες να παγώσει καλά και μετά βάζουμε από επάνω κακάο!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για τιραμισού το τέλειο !!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά και Εκτέλεση
Παντεσπάνι
5 αυγά,
2 βανιλιες,
1 ποτήρι νερου ζάχαρη,
1 ποτήρι νερου αλεύρι φαρίνα,
3 κουταλιές της σούπας κακάο
Χτυπάμε αυγά με.ζάχαρη 10 λεπτα,και ρίχνουμε πολύ πολύ πολύ απαλά αλεύρι,βανιλιες κακακαο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτα.
Σιρόπι:
1 και μισο ποτήρι νερου νερό,
10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
4 κουταλάκια του γλυκού κακάο,
2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ,
λικέρ λίγο
Κρέμα:
1 ζαχαρουχο γάλα,
1 μορφατ(μεταλικό κουτί)400 γραμμάρια
τυρί Φιλαδέλφεια
Χτυπάμε την μόρφατ προσθέτουμε μόλις αφρατέψει το ζαχαρούχο και το τυρί Φιλαδέλφεια
Συναρμολόγηση
Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό κρύο σιρόπι,ρίχνουμε την κρέμα πασπαλιζουμε με μπόλικο κακάο!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.