Συνταγές
Καλοκαιρινό κλαφουτί με κεράσια από την Γαλλία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Βάση:
2 αυγά + 100 γρ. ζάχαρη – ανακάτεμα + 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρ. Δωματίου – ανακάτεμα + [αλεύρι + μπέικιν] – ζύμωμα.
Το τυλίγουμε σε μεμβράνη, το αφήνουμε στην άκρη.
Κρέμα:
20 γρ. κορν φλάουρ + 120 γρ. ζάχαρη + 2 αυγά + 300 γρ. γιαούρτι + βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τη βάση σε φόρμα με λαδόχαρτο, ρίχνω 500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι (με ξινούτσικα είναι καλύτερα) + την κρέμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 με 50 λεπτά ή και λιγότερο ανάλογα με το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο γλυκό κεράσι – τέλειο χρώμα και δέσιμο.
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για να το φτιάξετε
1 κιλό κεράσια λευκά
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας
1 βανίλια
4 φύλλα αμπαροριζας
Εκτέλεση
Πλενετε Καθαρίζετε τα κεράσια αφαιρώντας τα κότσανια. Τα βαζετε σε μια απλωτή κατσαρόλα ρίχνετε την ζάχαρη κσι τα βαζετε ένα βραδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη ξεκινάτε τι βράσιμο αφαιρείτε τον αφρό που βγαίνει. Τα αφήνετε για ένα βράδι και τηξ επόμενη πρισθετε την βανίλια καο την αμπαροριζα και βράζετε.
Το γλυκο δέσει όταν το σιρόπι κανει κόμπους πιυ δεν διαλύονται τοτε βαζετε το λεμόνι και το γλυκο ειναι έτοιμο
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.