Γλυκα
Καταπληκτικό γλυκό με ωραία απαλή και βελούδινη υφή – κρέμα καραμελέ με maltesers
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 καραμελέ
2 Dream topping με 1,1/2 ποτ.γαλα
500ml φρέσκα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική Hoplan500γρ.
1 1/2 πακέτο μπισκότα morning coffee +5-6 θρυμματισμένα για στόλισμα
1 σακουλάκι maltesers 175γρ.
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το γαλα και το Dream topping,χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν σαντιγί(για 5 λεπτά).
Προσθετουμε την φρέσκα κρέμα και την σκόνη καραμελέ, να χτυπηθουν πολύ καλά να μην πέφτει από την κουτάλα του μίξερ.
Στο 1/3 της κρέμας κόβω τα μπισκοτα και μορτίζες(αφήνω λίγες για στόλισμα) και ανακατεύω. Το βάζω σε pyrex ή κούπα βαθουλή. Βάζω την υπόλοιπη κρέμα.
Πάνω βάζω 5-6 θρυμματισμένα μπισκότα, τριμμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, το μέλι από τις καραμελέ και στολίζω με μπόλικες μορτίζες κομμένες στην μέση ή σωστες.
Αν θέλουμε βάζουμε μόνο μπισκότα σπασμένα με τα χέρια μας σε όλη την κρέμα ή 2 στρώσεις εναλλάξ μπισκότα, κρέμα, μπισκότα, κρέμα και από πάνω το σιρόπι από τις καραμελε, θρυμματισμένα μπισκότα ή κουβερτούρα τρυμένη ή μορτίζες ή όλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αγαπημένο σπιτικό γλυκό κρέμα καραμελέ
Η Συνταγή είναι από κ. Kassiani Neokosmitisa – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για κρεμα καραμελε:
100γρ ζάχαρη για το σιρόπι σε αντικολλητικο τηγάνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βαζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ειτε μακρόστενο ειτε στρόγγυλο
για να ξεκολλήσει πιο εύκολα και οταν το κανουμε και φτιάξουμε το σιρόπι το ρίχνουμε αμέσως στο ταψί γιατι θα κρυώσει και θα σκληρύνει
σε μια κατσαρόλα βαζουμε:
1400μλ γαλα απο τα οποία θα κρατήσουμε τα 200μλ για μετά
330μλ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη κ ανακατεύω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
θα βαλουμε σε ενα μπολ τα 200μλ που κράτησαμε απο πριν και θα βαλουμε 140γρ κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μεχρι να λιώσει το κορν φλαουρ καλα
Μετα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και μετά το βάζουμε στο ταψί μου και το αφήνουμε να κρυώσει
Η Συνταγή είναι από κ. Kassiani Neokosmitisa – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.