Connect with us

Κρεας

5 εύκολες συνταγές, ιδανικές για φοιτητές, για να απογειώσεις μια χοιρινή μπριζόλα

#1 Χοιρινή μπριζόλα με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας Συνοδέψτε τη με ρύζι πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Υλικά 6 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. βούτυρο 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη αλάτι, φρεσκοτριμμένο […]

Published

on

bbq pork chop recipe

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

#1 Χοιρινή μπριζόλα με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Συνοδέψτε τη με ρύζι πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
150 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρύζι πιλάφι ή πουρέ για συνοδευτικό

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήστε τις μπριζόλες σας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε για 1/2 λ.
Ρίχνετε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτετε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύετε. Σερβίρετε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής σας και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας.

#2 Μπριζολάκια Αλ Λιμόνε

Η ποσότητα του λεμονιού είναι στη διακριτική ευχέρειά σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά
8 μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκκαλο
1 ζουμερού λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα χοιρινά μπριζολάκια σε μια λαδόκολλα ή στο χαρτί του κρεοπωλείου πάνω σε ξύλο κοπής, τα καλύπτετε με μια μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα χτυπάτε με το ειδικό βαρίδι ή την ανάποδη ενός μικρού κατσαρολιού ώστε να γίνουν γύρω στα 3 χιλιοστά πάχος. Εναλλακτικά, ζητάτε τη διαδικασία αυτή να την κάνει ο κρεοπώλης σας.
Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μικρό ταψάκι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε ένα-ένα τα μπριζολάκια.
Ρίχνετε σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο να κάψει για 1 λ. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, βάζετε τη πρώτη δόση από τα μπριζολάκια. (Μη τα στριμώχνετε ποτέ όλα μαζί, αλλά βάζετε πάντα μόνο όσα χωράνε άνετα στο τηγάνι που επιλέξατε. Αλλιώς θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα αρχίζουν να βγάζουν τους χυμούς τους, αντί να ψήνονται).
Τα γυρνάτε με λαβίδα (ΠΑΝΤΑ με λαβίδα), ανά 40” μέχρι τα 3 λεπτά ΜΟΝΟ, ώστε να καραμελώσουν εξωτερικά, μένοντας τρυφερά εσωτερικά και μετά τα αφαιρείτε απ’ το τηγάνι σε μια πιατέλα. Ψήνετε, σταδιακά όλα τα υπόλοιπα μπριζολάκια. Αφήνετε 1 λ ανάμεσα στα ψησίματα για να ανεβαίνει η θερμοκρασία του τηγανιού, συμπληρώνοντας λάδι, εφόσον χρειάζεται.
Αφού αφαιρέσετε και τα τελευταία ψημένα μπριζολάκια, βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λ. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα, προσπαθείστε να ενσωματώσετε στη σάλτσα όλα τα κομματάκια που έχουν τυχόν κολλήσει στο πάτο, γιατί είναι γεμάτα γεύση.
Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε για 1/2 λ τα μπριζολάκια ώστε να πάρουν το άρωμα και τη γεύση της σάλτσας, χωρίς να ξαναψηθούν. Τα σερβίρετε απ’ το τηγάνι κατευθείαν σε πιάτα ή πιατέλα με λίγη σάλτσα, πασπαλίζοντάς το ξύσμα του λεμονιού από πάνω. Τα συνοδεύετε με ρύζι, βραστά λαχανικά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

#3 Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

Υπέροχα ζουμερά, χοιρινά μπριζολάκια, με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο, με πατάτες και πιπεριές. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με τόσο ακαταμάχητη γεύση που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Υλικά
4 χοιρινά μπριζολάκια (250 γρ. περίπου το ένα)
800 γρ. πατάτες
2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις πιπεριές τις βάζετε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Σε μπολ βάζετε τη μουστάρδα, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζωμό κότας, τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν και περιχύνετε τις πατάτες και τις πιπεριές στο ταψί. Ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα.
Πλένετε τα μπριζολάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες και τις πιπεριές. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Γυρίζετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και ψήνετε για 10 λ ακόμα και τις βγάζετε από το ταψί. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές.
Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό στο ταψί, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθούν τα λαχανικά για 10-15 λ ακόμα.
Σερβίρετε με τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτετε από πάνω τις μπριζόλες και περιχύνετε το φαγητό με τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.

#4 Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με υπέροχη σάλτσα κρασιού και κέτσαπ στο τηγάνι.

Μια συνταγή πολύ εύκολη στη παρασκευή της, για ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό και το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε τα με πατάτες με μπέικον (δείτε τη συνταγή πιο κάτω) και πραγματικά απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά
6 μικρά χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, χωρίς κόκαλο, πάχους 1 εκ. περίπου (τα βρίσκετε και συσκευασμένα, σε δισκάκια που περιέχουν 8-10 κομμάτια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
300 ml γλυκό κρασί (Σάμου, Μαυροδάφνη ή άλλο επιλογής σας)
¾ φλ τσαγιού κέτσαπ
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
½ κουταλάκι ξερό θυμάρι (ή ξερή ρίγανη)
¼ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ρηχό πυρέξ, που να χωράει τα 6 μπριζολάκια σας, βάζετε το κρασί, τη κέτσαπ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι (ή τη ρίγανη), το μπαχάρι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Στρώνετε στο πυρέξ και τα μπριζολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε, εκτός ψυγείου, να μαριναριστεί για 3-4 ώρες, γυρίζοντάς τα κάθε 30 λ και από την άλλη πλευρά.
Στη συνέχεια, τα βγάζετε από τη μαρινάδα (την οποία κρατάτε) και σκουπίζετε καλά τα μπριζολάκια με χαρτί κουζίνας. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά σε πολύ δυνατή θερμοκρασία, ψήνετε σε δόσεις, τα μπριζολάκια για 3 λ από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.
Όταν τελειώσετε με τα μπριζολάκια, ρίχνετε στο τηγάνι τη μαρινάδα και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα “ξύνοντας” τη βάση του τηγανιού για να λιώσουν τα καμένα υπολείμματα από τα μπριζολάκια. Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά. Από τη στιγμή που θα κοχλάσει η σάλτσα την αφήνετε να βράσει για 10 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτετε τα μπριζολάκια, μαζί με τα υγρά που έχουν μαζευτεί στο πιάτο τους, δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτηθεί συμπληρώνετε, κουνάτε λίγο το τηγάνι να “βραχούν” με τη σάλτσα και τα μαγειρεύετε για 5-6 λ. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως τα μπριζολάκια σας ζεστά μαζί με τη σάλτσα τους και συνοδευτικό επιλογής σας.

#5 Μοσχαρίσια μπριζολάκια με σάλτσα μανιταριών

Μαλακά και ζουμερά μπριζολάκια μοσχαρίσια με υπέροχη σάλτσα μανιταριών. Μια απλή και εύκολη συνταγή, για αρχάριους, για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Συνοδέψτε το πιάτο σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, ή με πατάτες φούρνου ή πατατοσαλάτα και απολαύστε το, ως κυρίως γεύμα ή δείπνο.

Υλικά
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 λεπτές μοσχαρίσιες μπιζολίτσες, 150 γρ. η κάθε μια
1 ξερό κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φλ. τσαγιού ζωμό βωδινού
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις τηγανίζετε στο ζεστό ελαιόλαδο για 1-2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή περισσότερο αν τις θέλετε πολύ ψημένες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.
Προσθέτε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν τα μανιτάρια.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει 1-2 καλές βράσεις, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 2-3 λ. Προσθέτετε το ζωμό βοδινού και τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο τελείως χαμηλό και σιγοβράζετε για 3-4 λ.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή πατατοσαλάτα ή πατάτες φούρνου επιλογής σας.

Βρήκαμε όλες τις συνταγές στο sintayes.gr 

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές7 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές9 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές11 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές13 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές15 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές16 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version