Συνταγές
Ότι πιο νόστιμο σε γλυκό ψυγείου με περισσευούμενο κέικ κακάο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Talida Marin – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την κρέμα βανίλια
1 λίτρο πλήρες γάλα 9 κοφτές κ.σ κόρν φλάουρ 9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας Για την κρέμα σοκολάτα 1 λίτρο πλήρες γάλα 1 κ.σ κακάο 9 κοφτές κ.σ κόρν φλάουρ 9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη 150 γρ σοκολάτα γάλακτος . Φέτες κέικ που περίσσεψε ,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζάχαρη ,να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ .
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει,ανακατεύοντας το για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Στρώνουμε τις φέτες κεικ,σε μια φόρμα και τις βρέχουμε με λίγες κουταλιές γάλα.
Περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα βανίλιας από πάνω βάζουμε λίγη μαρμελάδα και ξανά φέτες κεικ.
Για την κρέμα σοκολάτα κάνουμε την ίδια διαδικασία απλά προσθέτουμε στην αρχή μια κουταλιά κακάο .
Στο τέλος,προσθέτουμε σοκολάτα. Περιχύνουμε την ζεστή κρέμα σοκολάτας,το γλυκό μας γαρνίρουμε με τρίμματα από το κεικ[εγω εβαλα μπισκοτα ορεο] και αν θέλουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε
Είναι πολλές οι φορές που δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για μαγείρεμα. Γι’ αυτό καταφεύγουμε σε εύκολες και γρήγορες συνταγές για να έχουμε ένα σπιτικό φαγητό ή γλυκό στο τραπέζι μας για όλη την οικογένεια.
Δοκίμασε αυτή την εξαιρετική συνταγή και δεν θα ξαναπαραγγείλεις ντελίβερι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Talida Marin – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”