Συνταγές
Όσο για το συγκεκριμένο ρεβανί.. είναι αφράτο και τέλειο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1/2 νεροπότηρο (250γρ είναι το ποτήρι)ζάχαρη
1 νεροπότηρο γάλα (; Εγώ βάζω λίγο παραπάνω από μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι)
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 φακελάκια baking powder
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι ( άιντε εγώ έβαλα πορτοκάλι)
1 φακελάκι σιμιγδάλι 500 γρ. (Εγώ το έκανα με χοντρό)
Για το σιρόπι
5 νεροπότηρα ζάχαρη
5 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι
Ένα ξυλάκι κανέλα
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτο στο μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν για περίπου 15 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου σε αντιστάσεις.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε ελαφρώς και τον αφήνουμε στην άκρη ώσπου να φτιάξω το σιρόπι.( το βράζουμε περίπου 5 λεπτά) Όπως είναι καυτό το σιρόπι το αδειάζουμε πάνω στο χλιαρό γλυκό.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.