Ορεκτικα
Όπως πάντα, τέλεια εκτέλεση για τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και 3 τυριά
Εξαιρετική συνταγή για τυροπιτάκια αφράτα που φτιάχνονται πολύ εύκολα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml. νερό
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
1 ασπράδι
κρόκο αυγού
ρεγκάτο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 300 γραμμάρια χλιαρό νερό, διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Συμπληρώνουμε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, και δουλεύουμε τη ζύμη έως ότου να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κατόπιν, την πλάθουμε ελαφρώς και σε λαδωμένη επιφάνεια την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα, τα βουτυρώνουμε με το πινέλο και τα τυλίγουμε.
Ανακατεύουμε την φέτα και το κασέρι με το ασπράδι από ένα αυγό.
Στα ανοιγμένα φύλλα ζύμης, βάζουμε ποσότητα από το μίγμα των τυριών και τα κλείνουμε.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο και ασπρόμαυρο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα βήματα της συνταγής για “τυροπιτάκια”.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics