Συνταγές
Όμορφα και νόστιμα κρουασανομηλοπιτάκια – Σαρλοτκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι τόσο αφράτη η ζύμη, που άλλη σαν αυτή δεν υπάρχει.
Υλικά για την ζύμη:
1 φλυτζανα χλιαρο γαλα
1 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σ ζαχαρη
λιγο αλατι
Μιση φλυτζανα ηλιελαιο
1 αυγο
500γρ αλευρι γ.ο.χ.
Υλικά για την γέμιση:
4 μηλα καθαρισμενα και κομενα σε κυβους
2 κ.σ.ζαχαρη
4κ.σ.νερο
2κ.σ.κορν φλαουερ
Λιγη κανελα
Εκτέλεση:
Στο χλιαρο γαλα διαλυουμε την μαγια την ζαχαρη το αλατι το αυγο και το λαδι.Ριχνουμε το αλευρι και ζυμωνουμε και αφηνουμε να φουσκωσει η ζυμη.
Γέμιση:
Σε ενα τηγανι ριχνουμε τα μηλα την ζαχαρη και την κανελα τα σωταρουμε και τελος ριχνουμε το μειγμα του κορν φλαουερ να γινει μια ωραια κρεμα.Αφηνουμε να κρυωσει.
Αφου ειναι ετοιμη η ζυμη μας την κοβουμε σε μπαλιτσες σε μετριο μεγεθος ανοιγουμε σε στρογγυλα φυλλα .Χαραζουμε με το μαχαιρι λιγο στην μεση δηλ.απο το κεντρο προς την ακρη .
Βαζουμε μια κουταλια γεμηση στην ακρη και τυλιγουμε περιμετρικα σαν χωνακι και τα τοποθετουμε περιμετρικα σε στρογγυλο ταψι.Αφηνουμε να φουσκωσουν αλοιφουμε απο επανω με αυγο διαλυμενο με λιγο νερο και ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 30 λεπτα πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.
Σαν γέμιση μπορειται να βαλετε οτι αγαπατε
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Nei – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.