Συνταγές
Ωραιότατο το κέικ σας πολύ αφράτο και λαχταριστό – μια επιτυχία τεράστια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βίκη Παρισίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ανάμεικτα
440γρ. (2 ½ φλιτζ.) ζάχαρη
4 αυγά
270ml (1 ¼ φλιτζ.) γάλα
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία δωματίου,
Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, λίγο λιγο, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη μια φόρμα στρόγγυλη κέικ ή 2 μακρόστενες. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε αφού κρυώσει εντελώς.
Η Συνταγή είναι από Βίκη Παρισίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Αφράτο, νοστιμότατο κέικ τούμπανο, οτι πρέπει για τον καφέ!
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετράμε με την κούπα 250γρ.
Μία κούπα καλαμποκελαιο χτυπάμε με ενάμιση κούπα ζάχαρη καλά με μίξερ, μετά ένα ένα 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπάμε νά αφρατέψει
Ρίχνουμε 1 κουτί γάλα εβαπορε(το μεγάλο), μια βανίλια, λίγο αλάτι, ανακατεύουμε ένα φακελάκι μπεικιν παουντερ μέσα σε 550-570γρ αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένη και ρίχνουμε εναλλάξ με μία κούπα χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ. Εγώ έβαλα 3κσ κακάο μέσα σε 1/3 ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170° με αέρα περίπου μια ώρα μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί
Νο 33-34 μέγεθος ταψί βουτυρομένο και αλευρομένο
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.