Συνταγές
Ωραιότατο ρυζάκι σήμερα με μοσχαράκι και σάλτσα – μελωμένο φαγάκι
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετράμε και πλένουμε καλά το ρύζι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και περνάμε το Ρύζι για λίγο
Πρόσθετουμε το ανάλογο νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μια ΚΣ λεμόνι
Χυμό
Το βραζουμε σε χαμηλή φωτιά
Μολις τελείωσει το σκέπαζουμε με μια πετσέτα
Για τη σάλτσα
Σε λίγο λάδι Τσιγαριζουμε ένα Ψιλοκομμένο κρεμμύδι πρόσθετουμε τρεις ντομάτες μέτριες , τις τριβουμε στο χοντρό τρίφτη + 1 κουταλιά της σούπας πελτέ πρόσθετουμε νερό αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά
Βραζουμε μέχρι να δέσει σάλτσα για το μοσχαράκι το Τεμάχιζουμε , το πλένουμε , Το τσιγάριζουμε με λάδι και Ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά πρόσθετουμε μία κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένο με νερό
Στη συνέχεια Το βαζουμε στην χύτρα και βραζουμε για 30 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΚΥΘΝΟΥ
Υλικά:
500 γρ. ξινομυζήθρα ή ανθότυρο
½ φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
½ φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
½-1 φλ.τσ. αλεύρι ( το χρησιμοποιούμε τμηματικά, ίσως να μην χρειαστεί όλο)
½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας στην αρχή ½ φλιτζάνι αλεύρι
και προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί για να γίνει το μείγμα σφιχτό και να διατηρεί το σχήμα του.
Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει καλά.Βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ και πανάρουμε τα μπαλάκια ένα ένα, τινάζουμε τα μπαλάκια για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τα σφουγγάτα όσο είναι ακόμη ζεστά.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://www.saltandsugar.gr