Συνταγές
Ωραιότατο παστίτσιο, πεντανόστιμο και ελαφρύ – Μούρλια και γευστικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά…
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι και σωτάρω τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνω 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και 1 ξερό) και 4 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζω το σωτάρισμα.
Σβήνω με κονιάκ (αν δεν έχω σβήνω με κόκκινο κρασί).
Βάζω μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 4 κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 2-3 γαρύφαλλα και λίγο μπούκοβο.
Σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις γίνει, τραβάω από την φωτιά, αφαιρώ την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα και την δάφνη, ρίχνω φρυγανιά τριμμένη και παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύω.
Για τα μακαρόνια…
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια μου Ν. 2 για επτά λεπτά.
Μόλις τα βγάλω ρίχνω ασπράδι από δυο αυγά και τυρί τριμμένο και ανακατεύω.
Για την μπεσαμέλ…
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνω την μπεσαμέλ.
Ρίχνω 8 κουταλιές της σούπας φυτίνη και μόλις λιώσει ρίχνω 8 κοφτές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύω συνέχεια για να μην σβολιάσει. Στην συνέχεια ρίχνω 1 λίτρο & 1/2 γάλα φρέσκο σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Μόλις αρχίσει να πήζει, τραβάω το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνω 2 κρόκους αυγών, με τυρί τριμμένο και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Έτοιμο για τον φούρνο…
Λαδώνω το ταψί μου και ρίχνω λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Από πάνω βάζω την πρώτη στρώση μακαρόνια, μετά κιμά, δεύτερη στρώση μακαρόνια, μπεσαμέλ, τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη, τυρί τριμμένο και τρίμματα από την φυτίνη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.