Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό του κουταλιού κυδώνι για γιαουρτάκι,παγωτάκι, ό,τι πρέπει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό κυδώνια κομμένα με το μαχαίρι σαν πατάτες
-700 γρ. ζάχαρη
-αμύγδαλα ασπρισμένα
-σταγόνες λεμονιού
-1 φλιτζανάκι του καφέ γεμάτο ανθόνερο
-2 κούπες νερό
Εκτελεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό να βράσει για 15 λεπτά με 20, για να κάνει το κόκκινο χρώμα και να είναι σκληρό το κυδώνι το σβήνουμε και την επόμενη μέρα το ξαναβράζουμε.
Μόλις δέσει το γλυκό ρίχνουμε σταγόνες από μισό λεμόνι, τα αμύγδαλα, και το ανθόνερο!!, (εγώ δεν έβαλα αμύγδαλα αυτή τη φορά).
Τα κυδώνια να μην είναι πολύ ώριμα.
Συνταγή της Gogo Samiou.
Η εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Πεντανόστιμα Κυδώνια με Coca-Cola ψητά στον φούρνο.
Υλικά
-4 μεγάλα κυδώνια
-3 κούπες ζάχαρη
-1+1/2 κούπες κόκκινο γλυκό κρασί
-2 κούπες Coca-Cola
-10 κόκκοι γαρίφαλα
-2 ξυλάκια κανέλα
-σαντιγί
Εκτέλεση
Ρίχνετε τη ζάχαρη στο ταψί και την απλώνετε.
Κόβετε τα κυδώνια στα τέσσερα. Αφαιρείτε τους σπόρους. Δεν καθαρίζετε την εξωτερική φλούδα. Τα πλένετε και τα στρώνετε, με τη φλούδα επάνω, στο ταψί με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το κρασί και την Coca-Cola. Σκορπάτε τα γαρύφαλλα και την κανέλα.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε γαρνίροντάς τα (προαιρετικά) με σαντιγί.