Συνταγές
Ωραιότατα μπιφτέκια με κολοκύθι – αντί μπατζίνας
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο
1 κουτ. γλ. δυόσμο ξερό
10 φυλλα δυόσμο φρέσκο κομμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο κομμένο
1 κουτ. σούπας γεμάτη αλεύρι γοχ
4 κουτ. σούπας γεμάτες νιφάδες βρόμης
1/2κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ
100 γραμ. φέτα χοντρό σπασμένη με το χέρι
2 αυγά ολόκληρα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουταλιά επιπλέον για το ταψί
Αλάτι – πιπέρι
Τουλπάνι η τούλι
Μεμβράνη φαγητού
1 λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε τρυπητό, αλατισμένα, να στραγγίσουν για 30 λεπτά.
Τα στύβουμε μέσα σε τούλι, η τουλπάνι, και τα βάζουμε σε λεκάνη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, και βάζουμε την λεκάνη με την ζύμη, μισή ώρα στο ψυγείο, σκεπασμένη, με μεμβράνη φαγητού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας, στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου.
Στρώνουμε ταψί, ανάλογης χωρητικότητας με λαδόκολλα, αλειμμένη ελαφρώς με ελαιόλαδο.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί μας και τα ψήνουμε, στην μεσαία σχάρα του φούρνου, 15- 20 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο όνειρο με χρώματα και αρώματα – έγιναν πεντανόστιμα τραγανά, και δεν μπορείς να σταματήσεις
Νόστιμη συνταγή “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4 μεγάλα κολοκύθια
3 μέτριες μελιτζάνες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς φλούδα και σπόρια
1 καρότο τριμμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φουντίτσες βασιλικό πλατύφυλλο
2 αυγά
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
4 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού ελαιόλαδο
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ φέτα τριμμένη
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα λαχανικά, (κολοκύθια μελιτζάνες κρεμμύδια καρότο) αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και αφήνουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους για μισή ωρίτσα.
Στη συνέχεια στύβουμε πολύ καλά, και σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά… αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις, και κατόπιν παίρνουμε μία κουταλιά πλάθουμε στο χέρι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς… εγώ τους γυρίζω μία φορά απ’την άλλη γιατί συνήθως ροδίζουν πρώτα από κάτω
Νόστιμη συνταγή “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”