Γλυκα
Ωραιότατα μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
340 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα μαρμελάδα (της επιλογής σας)
άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν παουντερ και το αλάτι.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας παράλληλα (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ενώνεται. Αδειάζουμε το μείγμα στον πάγκο, αφού πρώτα αλευρώσουμε και ζυμώνουμε.
Την τυλίγουμε με ζελατίνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο με έναν πλάστη και κόβουμε με κουπ-πάτ μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τους δημιουργούμε μια γουβιτσα πιέζοντας με το δάχτυλο και τοποθετούμε μαρμελάδα.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.